Og blir det ikke bra så maler vi det en gang til...

Edgar Jannicken Lampe lampeskjerm diy ikea.JPG

Og blir det ikke bra så maler vi det en gang til... 

Endelig er lampeskjermen ferdig malt og klar for å finne en nye eiere! Veien mot målet ble derimot ikke helt slik jeg så for meg. For akkurat i det jeg skulle legge siste hånd på verket oppdaget jeg at jeg hadde lagt genseren i rødmaling og kladdet til store deler av skjermen. I ren refleks prøvde jeg å vaske det bort, men det gjorde bare det hele verre. Jeg vurderte å dekke over med hvitmaling, men lys fra lyspærer lar seg ikke lure av litt hvitmaling... Til sist prøvde jeg å forvandle alle de røde flekkene til blomster og fluesopp uten nevneverdig suksess. Jeg måtte se slaget tapt - jeg hadde rett og slett klusset det til og rykket tilbake til start! 

Men, som Thorbjørn Egner ville sunget «Ja vi maler og vi maler og det blir så fint og flott når vi bruker grønt og gult og brunt og rødt og hvitt og blått. Ja vi maler og vi maler og vi gjør det slik vi vil. Og blir det ikke bra så maler vi det en gang til.»

Jeg liker å tro at ingenting er så gale at det ikke er godt for noe, og om ikke annet så ble faktisk lampeskjerm nr to mye finere enn forsøk nummer en.. Så her er jeg; et godt dårlig eksempel og dette er mine tips basert på ferske erfaringer:

#1 Brett opp ermene for å unngå å søle
#2 Første gang du maler, ikke vær for ambisiøs med detaljer
#3 Ikke bruk for mye vann, da er det lett for at fargene flyter utover
#4 Det blir like fint med vann-/aquarellmaling som tekstilmaling 
#5 Prøv ut fargene på papir
#6 Skal du male små detaljer, bruk en tynn pensel som du prikker malingen på med
#7 Lampen vil ha litt ulikt uttrykk med ulik styrke på lyspæren
#8 og blir det ikke bra, så maler vi det en gang til....

Og vet du hva? Denne lampeskjermen kan bli din! Delta på konkurransen hos Idebank for småbarnsforeldre

Får du lyst til å male julegaver eller juleskjermer nå?