Min venn viskelæret!

jannicken lampe edgar barnebok male lampeskjerm ikea.JPG

Min venn – viskelæret

Det er alltid med skrekkblandet fryd jeg tar fatt på et blankt ark, lerret eller som i dette tilfelle en lampeskjerm. Og hver gang må jeg si til meg selv; ta en strek av gangen så går det nok bra! Det kan jo selvsagt være at resultatet ikke blir helt slik jeg forestilte meg, men som ellers i livet, tar man et skritt om gangen kommer man stort sett frem.

Jeg skisser alltid med blyant først – for da er det mulig å viske. Stalltips når det gjelder lampeskjermer er nr. 1: Å ikke tegne for hard med blyanten, og nr.2: Passe på å viske med et rent viskelær! Dra gjerne viskelæret et par ganger over et blankt ark før du tar fatt på lampeskjermen slik at det ikke har bly på seg – da blir det lett gris! Tegn over blyantstrekene med en tynn vannfast filtpenn før du tar fatt med malerpenselen. Jeg pleier å bruke tykkelse 0,5 og en vanlig HB trykkblyant. Akkurat nå maler jeg på Jära skjerm fra Ikea.

Liker du ikke å tegne på frihånd er det fullt mulig å jukse litt. Legg et bilde/print av det du vil male på innsiden av lampen. Sørg for at du har nok lys slik at motivet skinner gjennom. For vips så kan tegne etter eksisterende streker i god gammeldags «tegne-over-tegninger-med-matpapir-prinsippet»

Og liker du ikke tegne noe konkret i det hele tatt? Slipp penselen fri, dypp barnas hender i maling og trykk herlige barnehender over hele lampeskjermen. Trykk med potettrykk eller mal hele skjermen i yndlingsfargen.

Her er det bare kreativiteten og ambisjonsnivået som legger føringer. Når jeg er ferdig med Edgarlampen skal vi i gang med julegaveproduksjon her i huset. Så da justeres ambisjonsnivået ned til 3+ med fri tolkning av motivet! Det er minst like gøy :)

Kos dere!

Har du lyst på en PDF med Edgarmotiv som du kan tegne ut i fra? Registrer adressen din på forsiden så får du den på mail! :)

I neste runde skal jeg vise mer om selve maleprosessen, så følg med!